Nieuwsberichten

  • Werkzaamheden kruispunt Wakkerendijk

    02 juli 2024

    Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) op dinsdag 9 juli van 19.30 tot 00.00 uur werkzaamheden uit op het kruispunt Wakkerendijk-Laarderweg-Meentweg. Het kruispunt Wakkerendijk-Laarderweg-Meentweg is in beide rijrichtingen afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

  • Onderhoud A27 - Knooppunt Eemnes

    25 juni 2024

    In de nacht van donderdag 4 juli voert Rijkswaterstaat onderhoud uit op de A27 tussen aansluiting 36 Almere-Haven en knooppunt Eemnes (rijrichting Almere naar Utrecht). Hiervoor is het noodzakelijk om de hoofdrijbaan, verbindingsbogen en tussenliggende af- en toeritten richting Utrecht af te sluiten.

  • Tweede informatieavond Laarderweg

    14 juni 2024

    Zet het vast in de agenda: de tweede informatieavond Laarderweg is op donderdag 11 juli.

  • Sociale huurwoningen in de wijk Lindetuin

    12 juni 2024

    In Zuidpolder komt de nieuwe woonwijk Lindetuin. Het wordt een wijk met veel groen, voldoende ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. De Alliantie bouwt hier twintig sociale huurwoningen aan het Van Essenpad, ideaal voor starters, singles en kleine gezinnen.

  • Wessel Walraven jongste stemmer uit Eemnes!

    06 juni 2024

    Wessel Walraven werd vanmiddag verrast en gefeliciteerd door locoburgemeester René ten Have. Wessel is de jongste stemmer uit Eemnes. Hij is sinds kort 18 jaar. Dat betekent dat hij vandaag voor het eerst naar de stembus mocht!

  • Eemnes zet in op substantiële opwek zonne-energie

    18 april 2024

    Begin dit jaar maakte de provincie Utrecht bekend dat onze gemeente is aangemerkt als één van de zoeklocaties voor windenergie. De provincie gaf daarbij aan te onderzoeken of er windturbines geplaatst kunnen worden nabij het knooppunt A27/A1. Energieopwekking met windturbines heeft niet de voorkeur in onze gemeente. In de raadscommissie van 15 april 2024 is duidelijk aangegeven dat Eemnes in wil zetten op de opwek van zonne-energie als alternatief voor windturbines.