Aandacht voor Opvoedhelden

Opvoedhelden zijn volwassenen die een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van een kind, zoals grootouders, leerkrachten, buren en coaches. Ook in onze gemeente zijn er initiatieven die ouders en kinderen ondersteunen.

Buurtgezinnen

Een van deze initiatieven is Buurtgezinnen. Gezinnen die wat steun kunnen gebruiken worden gekoppeld aan andere gezinnen in de buurt. Zo kan een kind af en toe naar het buurtgezin om bijvoorbeeld huiswerk te maken of samen te eten. 

Samen Oplopen

Ook is er ‘Samen Oplopen’ waar een vrijwilliger wordt gekoppeld aan gezinnen die hulp of ondersteuning nodig hebben. Die vrijwilliger gaat dan vaker op bezoek bij het gezin. Zo helpen we elkaar op een laagdrempelige manier. 

Kamers met Aandacht

Voor jongeren van 17 tot 23 jaar is er Kamers met Aandacht. Dit project biedt jongeren die niet thuis kunnen wonen een woonruimte bij mensen die een kamer over hebben. Dit is voor jongeren die wel zelfstandig kunnen wonen met een klein beetje extra begeleiding. 

Ouders en Co en Mama Café

Ouders die andere ouders willen ontmoeten kunnen terecht bij Ouders en Co. Waar ze onder het genot van een kopje koffie ervaringen delen. Deze activiteit is gratis. En vindt elke dinsdag plaats van 09.30 tot 11.30 uur in het Huis van Eemnes. Ook is er elke vrijdag van 10.00 - 11.30 uur in Wijkcentrum Holleblok in Huizen een Mama Café. 

Wilt u iets betekenen voor gezinnen of jongeren die wat steun kunnen gebruiken? Of wilt u meer informatie over aanmelden?

Hieronder vindt u de contactgegevens van Buurtgezinnen en Kamers met Aandacht.