Verkeer en Vervoer

Hier vindt u alle informatie over...

  • Verkeers- en Vervoersplan

    De gemeente Eemnes hecht veel belang aan een veilige en prettige leefomgeving. Een goed netwerk van verkeer en vervoer hoort daarbij. Daarom heeft de gemeente Eemnes een Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan (GVVP) 2017-2021 opgesteld.

  • HOV in ‘t Gooi

    Het is goed wonen in ’t Gooi en dat willen we graag zo houden. Daarom investeren we nu in een betrouwbaar OV-netwerk voor alle inwoners en reizigers in ’t Gooi, met de realisatie van een snelle busverbinding tussen Hilversum en Huizen. Scholieren en studenten, forenzen en bezoekers van het Tergooi ziekenhuis reizen straks met een buslijn waar zij op kunnen vertrouwen. De bus rijdt vaak, op tijd en filevrij. Ook het stadsverkeer in ’t Gooi profiteert van een betrouwbare bus, want er komt meer ruimte voor automobilisten en fietsers.

  • Toekomst openbaar vervoer (OV)

    Op 31 januari 2019 was er een extra openbare raadsbijeenkomst voor de raden van Blaricum, Eemnes en Laren over de nieuwe aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio Gooi- en Vechtstreek. Ook de bewoner uit de BEL-gemeenten waren van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.