Vragen en antwoorden over Vuurwerk in Eemnes

Wanner mag ik vuurwerk afsteken?
U mag vuurwerk alleen afsteken tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. U kunt een boete krijgen als u vuurwerk afsteekt buiten deze tijden. Houdt echter rekening met mens en dier. Niet iedereen vindt het geknal even leuk.

Zijn er in mijn gemeente vuurwerkvrije zones aangewezen?
Ja, in Eemnes kent vuurwerkvrije zones. De zones zijn van toepassing op winkelcentra, verzorgingstehuizen en hondenuitlaatveldjes. In een straal van 100 meter rond deze locaties is het afsteken van vuurwerk verboden, met uitzondering van de Braadkamp. Bij deze vuurwerkvrije zones worden speciale borden geplaatst. Ook staan de locaties aangegeven op een kaartje die u kunt downloaden (pdf, 719kB).

Wat kan ik doen als ik vuurwerkoverlast ervaar?
Vanuit de politie zijn er vuurwerkkoppels actief die tijdens surveillance controleren op het afsteken van vuurwerk. Ook de gemeentelijke Boa’s nemen vuurwerkoverlast mee in de controlerondes. Het is echter zeer lastig om iemand op heterdaad te betrappen. Indien u overlast ervaart kunt u bellen met het algemene nummer van de politie 0900-8844.

Hoe doe ik melding van illegaal vuurwerk?
Illegaal vuurwerk levert gevaar op voor u en uw omgeving. Weet of vermoedt u dat er ergens illegaal vuurwerk is opgeslagen of wordt verhandeld?

• Meld dit bij de politie 0900-8844.
  • Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Zie ook de informatie van de Rijksoverheid