Huis van Eemnes

In juli 2018 is de bouw van het Huis van Eemnes gestart. In december 2018 is het hoogste punt bereikt.

Op deze pagina en via nieuws houden wij u zoveel mogelijk op de hoogte van ontwikkelingen. Ook leest u er over in De Rotonde. Op de pagina documenten vindt u een overzicht van alle bijbehorende stukken. Voor informatie over de buitenruimte kunt u terecht op Ontwerp buitenruimte Huis van Eemnes.

Uitloop bouwplanning

Aannemer Vaessen heeft de gemeente laten weten dat de bouw van het Huis van Eemnes vertraging oploopt. De vertraging komt met name omdat enkele constructieonderdelen in de sporthal en de theaterzaal worden herzien. Gedurende het proces zijn er ook kwaliteitsverhogende wijzigingen doorgevoerd die invloed hadden op de planning, zoals ontwerpwijzigingen voor het interieur. Door de vertraging is het niet haalbaar het gebouw eind augustus in gebruik te nemen.

Het college betreurt de vertraging uiteraard, maar beseft tegelijkertijd dat de kwaliteit van het gebouw voorop staat. De kerstvakantie biedt de eerstvolgende, logische mogelijkheid voor de verhuizing. Verwacht wordt dat het Huis van Eemnes in de 2e week van het nieuwe jaar in gebruik kan worden genomen.

Schetsen interieur en gebouw

Op 6 februari 2019 organiseerde de gemeente samen met de stichting Huis van Eemnes en de bibliotheek Gooi en meer een informatieavond. 3 onderwerpen werden toegelicht: Interieurontwerp voor het Huis van Eemnes, ontwerp van de Buitenruimte rondom het Huis van Eemnes, de activiteiten van de Stichting Huis van Eemnes en de Bibliotheek Gooi en meer. De schetsontwerpen en een impressie van de informatieavond vindt u op de pagina Informatieavond 6 februari.

Artistimpressie van het Huis van Eemnes
Foto: Artistimpressie van het Huis van Eemnes. Bron: Vaessen Algemeen Bouwbedrijf B.V.

Volg de bouw

Op de website van Huis van Eemnes kunt u de voortgang van de bouw volgen.

Aanrijroute bouwverkeer

Vanaf afslag 34 Eemnes volgt het bouwverkeer zo veel mogelijk de aanrijroute over de Noordersingel (en niet over de Laarderweg). Incidenteel rijdt vrachtverkeer, wanneer zij een lange aanhanger hebben, over de Laarderweg. Dit omdat deze wagens vanaf de Noordersingel de draai naar de inrit niet kunnen maken. Bij de in- en uitrit van de bouwlocatie worden borden geplaatst om het autoverkeer in goede banen te leiden. Het fietspad langs de Noordersingel kunt u gewoon gebruiken.

Samenwerken in het Huis van Eemnes

In het najaar van 2019 krijgt de gemeente Eemnes met het Huis van Eemnes een multifunctioneel ontmoetingscentrum, een verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Eemnes. Een gebouw waar uitwisseling plaatsvindt, voor en door mensen. Het legt sociale en maatschappelijke verbindingen binnen onze gemeenschap.

Binnen het Huis van Eemnes zal het LeerWerkHuis een centrale rol vervullen om leren en werken mogelijk te maken. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen straks aan het werk in het Huis van Eemnes. Of mensen met een beperking die er een zinvolle dagbesteding hebben of mensen die willen re-integreren. Scholieren en studenten kunnen natuurlijk ook aankloppen bij het Huis van Eemnes voor het uitvoeren van een stage. Het Huis van Eemnes kan niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. De komende tijd zal het vrijwilligersbeleid binnen het LeerWerkHuis worden ontwikkeld.

Verder zullen de bibliotheek en de Stichting Huis van Eemnes de kansen voor samenwerking met andere maatschappelijke organisaties en initiatiefnemers uitwerken.