Huis van Eemnes

De bouw van het Huis van Eemnes is in volle gang. In december 2018 is het hoogste punt bereikt.

Op deze pagina en via de nieuwsbrief houden wij u zoveel mogelijk op de hoogte van ontwikkelingen. Ook leest u er over in De Rotonde. Op de pagina documenten vindt u een overzicht van alle bijbehorende stukken.

Bouw in volle gang

In mei 2018 besloot de gemeenteraad om verder te gaan met de nieuwbouw van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel. De nieuwbouw is naar verwachting in september 2019 helemaal klaar. Op 6 februari 2019 organiseerde de gemeente samen met de stichting Huis van Eemnes en de bibliotheek Gooi en meer een informatieavond. Drie onderwerpen werden toegelicht: Interieurontwerp voor het Huis van Eemnes, ontwerp van de Buitenruimte rondom het Huis van Eemnes, de activiteiten van de Stichting Huis van Eemnes en de Bibliotheek Gooi en meer. U leest hier meer over op de pagina Informatieavond 6 februari

Wethouder Sven Lankreijer met vlag van bouwbedrijf Vaessen BV
Foto: Wethouder Sven Lankreijer en medewerker van bouwbedrijf Vaessen BV

Volg de bouw

Op de website van Huis van Eemnes kunt u de voortgang van de bouw volgen. Hier vindt u foto's en dronebeelden

Aanrijroute bouwverkeer

Vanaf afslag 34 Eemnes volgt het bouwverkeer zo veel mogelijk de aanrijroute over de Noordersingel (en niet over de Laarderweg). Incidenteel rijdt vrachtverkeer, wanneer zij een lange aanhanger hebben, over de Laarderweg. Dit omdat deze wagens vanaf de Noordersingel de draai naar de inrit niet kunnen maken. Bij de in- en uitrit van de bouwlocatie worden borden geplaatst om het autoverkeer in goede banen te leiden. Het fietspad langs de Noordersingel kunt u gewoon gebruiken.

Samenwerken in het Huis van Eemnes

In het najaar van 2019 krijgt de gemeente Eemnes met het Huis van Eemnes een multifunctioneel ontmoetingscentrum, een verzamelgebouw: het kloppende hart binnen de sociale, culturele en maatschappelijke structuur van Eemnes. Een gebouw waar uitwisseling plaatsvindt, voor en door mensen. Het legt sociale en maatschappelijke verbindingen binnen onze gemeenschap.

Binnen het Huis van Eemnes zal het LeerWerkHuis een centrale rol vervullen om leren en werken mogelijk te maken. Mensen met afstand tot de arbeidsmarkt kunnen straks aan het werk in het Huis van Eemnes. Of mensen met een beperking die er een zinvolle dagbesteding hebben of mensen die willen re-integreren. Scholieren en studenten kunnen natuurlijk ook aankloppen bij het Huis van Eemnes voor het uitvoeren van een stage. Het Huis van Eemnes kan niet zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers. De komende tijd zal het vrijwilligersbeleid binnen het LeerWerkHuis worden ontwikkeld.

Verder zullen de bibliotheek en de Stichting Huis van Eemnes de kansen voor samenwerking met andere maatschappelijke organisaties en initiatiefnemers uitwerken.