Maatregelen vanwege coronavirus

 • Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
 • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
 • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

Onderwijs en sport

Eemnes heeft 5 basisscholen. In buurgemeenten Huizen, Laren en Baarn vindt u een ruime keus aan middelbare scholen. Ook op het gebied van sport is er veel aanbod in de gemeente. Zowel voor wedstrijdsporters als voor mensen die voor de gezelligheid willen sporten. Eemnes stimuleert de sporters en sportverenigingen.

 • Scholen

  Eemnes heeft 5 basisscholen. In buurgemeenten Huizen, Laren en Baarn vindt u een ruime keus aan middelbare scholen.

 • Kinderopvang

  Zoekt u een kinderdagverblijf? Kijk dan eerst in het Landelijk Register Kinderopvang. Hier staan alle geregistreerde kinderdagverblijven, gastouderbureaus, gastouders en buitenschoolse opvang die voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De GGD controleert minimaal 1 keer per jaar elke voorziening van kinderopvang uit het register of het voldoet aan de kwaliteitseisen. De gemeente is verantwoordelijk voor de handhaving. De controleverslagen zijn openbaar en kunt u vinden in het genoemde register.

 • Leerlingenvervoer

  Leerlingenvervoer is bedoeld om het onderwijs voor alle leerlingen toegankelijk te houden. Het vervoer van een leerling van en naar school is in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van de ouder, verzorger of voogd. In sommige gevallen kan de gemeente hierbij ondersteuning bieden door leerlingenvervoer toe te kennen. Dat betekent dat de gemeente noodzakelijke vervoerskosten van en naar de school kan vergoeden.

 • Sportaccommodaties

  Eemnes heeft verschillende sportverenigingen, en -accommodaties

 • Sport- en Vrijwilligersavond

  In samenwerking met het gemeentebestuur organiseert het Comité Eemnesser Koeien Trofee jaarlijks de Sport- en Vrijwilligersavond. In 2020 is de bijeenkomst op vrijdag 18 september in het Huis van Eemnes.

 • Sportief en gezond BEL

  Gemeente Eemnes vindt het belangrijk dat alle inwoners kunnen sporten en bewegen en zet daarom onder andere de beweegcoach in. Informatie over welke activiteiten de beweegcoach aanbiedt en waar u kunt sporten vindt u op de website Sportief en gezond BEL. U vindt er ook informatie over het project Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en over Sjors Sportief.