Nieuwsberichten

  • Vraag op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan

    18 april 2024

    De wachttijden voor het aanvragen van een nieuw identiteitsdocument lopen op. In de periode vóór de zomervakantie verwachten we een piek. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan.

  • Eemnes zet in op substantiële opwek zonne-energie

    18 april 2024

    Begin dit jaar maakte de provincie Utrecht bekend dat onze gemeente is aangemerkt als één van de zoeklocaties voor windenergie. De provincie gaf daarbij aan te onderzoeken of er windturbines geplaatst kunnen worden nabij het knooppunt A27/A1. Energieopwekking met windturbines heeft niet de voorkeur in onze gemeente. In de raadscommissie van 15 april 2024 is duidelijk aangegeven dat Eemnes in wil zetten op de opwek van zonne-energie als alternatief voor windturbines.

  • Afspraken over huurwoningen Eemnes getekend

    17 april 2024

    Op donderdag 11 april 2024 ondertekenden de Alliantie, de HuurdersBelangenvereniging de Alliantie en de gemeente Eemnes de prestatieafspraken voor 2024-2027. Dat zijn afspraken over het woonbeleid voor de sociale huurwoningen in Eemnes. In de afspraken is onder andere opgenomen dat we 70 sociale huurwoningen willen realiseren voor mensen met een lager inkomen, dat de doorstroming (verhuizen van de ene naar de andere woning) beter kan en ook bestaande woningen beter moeten worden benut.

  • Nieuwsbrief jonge vluchtelingen in Eemnes (april)

    11 april 2024

    Sinds januari vangt Eemnes 32 jonge vluchtelingen op bij het recreatiepark aan de Goyergracht Zuid 13A. Vanuit de opvanglocatie verschijnt regelmatig een nieuwsbrief met de laatste ontwikkelingen die de jonge vluchtelingen meemaken. In de nieuwsbrief van april 2024 staat onder andere dat de jongeren naar school zijn gegaan. De gemeente is ook bezig om goede ‘tweede-kans-fietsen’ te organiseren zodat de jongeren op de fiets naar school kunnen. Fietsen naar school maakt de reis makkelijker, leuker en leerzamer.

  • Uitnodiging presentatie verkeer rond Ocriet- en Sterklocatie

    18 april 2024

    Het terrein van de (voormalige) Ocrietfabriek en de locatie van Sterk B.V. wordt de komende jaren veranderd van een bedrijfsbestemming naar een woningbouwlocatie. De afgelopen maanden dacht een onderzoekgroep na over het ontsluiten van verkeer. In deze onderzoeksgroep zitten tien betrokkenen die wonen, werken en recreëren in het gebied, of er in de toekomst willen wonen. Zij werkten met onderzoeksbureau Movares aan de opdracht om de verkeerssituatie in het gebied te onderzoeken als er 90 woningen in het gebied gaan komen. U bent welkom om de presentatie hiervan bij te wonen.

  • Gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren lanceren nieuwe gemeentelijke websites

    08 april 2024

    De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren lanceerden op maandag 8 april hun vernieuwde gemeentelijke websites. De gemeenten vinden het belangrijk om inwoners en ondernemers steeds beter van dienst te zijn. Met de nieuwe websites zetten de gemeenten een belangrijke stap in digitale dienstverlening.

  • Informatieavond Laarderweg

    04 april 2024

    De gemeente Eemnes wil de verkeersveiligheid op de Laarderweg graag verbeteren en de verkeersoverlast verminderen. Ook is de weg aan onderhoud toe. Daarom gaan we de weg opnieuw inrichten. U bent van harte welkom op de informatieavond waarin we u hier graag meer over vertellen.

  • De vereniging dat zijn wij! Wervingscampagne van start

    03 april 2024

    Lokale sportverenigingen hebben uw hulp als vrijwilliger hard nodig. Of u nu wilt helpen achter de bar, bij trainingen, evenementen, administratie of een bestuursfunctie.

  • Eemnes doet opnieuw mee met het NK Tegelwippen

    02 april 2024

    Eemnes is een van de ruim 175 Nederlandse gemeenten die van 21 maart t/m 31 oktober meedoen met het NK Tegelwippen. We dagen bewoners uit om zoveel mogelijk tegels te vervangen door gras, bloemperken en bomen. De gemeente doet dat zelf ook op plekken waar dat mogelijk is. Ook buurdorpen Blaricum en Laren doen mee en gaan met Eemnes de onderlinge strijd aan.