Maatregelen vanwege coronavirus

  • Op dit moment is het alleen mogelijk om online een afspraak in te plannen voor geboorten en overlijden. Voor overige diensten, die niet kunnen worden uitgesteld, kunt u contact opnemen met 14 035. Wij maken dan samen met u een afspraak.
  • Voor zelfstandigen en ondernemers is op deze pagina meer informatie te vinden. Staat uw vraag er niet bij, mail dan naar zelfstandigenloket@hilversum.nl. Dan wordt u het snelste geholpen.
  • Lees verder over onze aangepaste dienstverlening

Lees actuele informatie en maatregelen over het coronavirus.

Ongedierte

Ongedierte zoals mieren, kakkerlakken, mollen en bladluizen kunt u op verschillende wijzen bestrijden.

Groot ongedierte

Groot ongedierte zoals ratten kunt u beter niet zelf bestrijden. Voor de veiligheid van het watersysteem en daarmee ook de veiligheid van onze dijken, worden muskus- en beverratten actief bestreden. Heeft u een muskus of beverrat gezien? Meldt dat dan op Muskusrattenbeheer of bel naar 030 - 634 57 56.

Het bestrijden van ongedierte vindt plaats als er sprake is van overlast of van een bedreiging van de volksgezondheid.

Wespen en bijen

Sommige mensen zijn allergisch voor wespensteken. Als iemand ziek wordt na een steek (verward, duizelig, benauwd) moet u meteen de dokter waarschuwen. Een bijennest kunt u het best laten weghalen door een imker. Bij apotheken en outdoorzaken zijn pompjes te koop waarmee het gif uit de steek gezogen kan worden.