Afval inzameling bij huis

In Eemnes worden 4 soorten afval huis-aan-huis ingezameld door SUEZ. Het afval wordt opgehaald via de minicontainers en op sommige plaatsen via de ondergrondse afvalcontainers.

Minicontainers

In Eemnes worden 4 soorten afval huis-aan-huis ingezameld.

  • PMD (plastic, metalen verpakkingen en drankenkartons) – elke 2 weken
  • GFT (groente-, fruit- en tuinafval) – elke 2 weken
  • OPK (oud papier en karton) – elke 4 weken
  • Restafval (grijze bak) – elke 4 weken

U kunt uw PMD en OPK-containers herkennen aan de adresstickers met barcode op de zijkant van de containers. De ingebouwde chips en de adresstickers met barcode zijn gekoppeld aan uw huisadres. De chips worden gebruikt voor containerherkenning en niet om gegevens van individuele huishoudens op te slaan. U hoeft dus niet bang te zijn voor aantasting van uw privacy

Uw restafval en GFT-containers zijn te herkennen aan de adressticker op de achterzijde van de container en het nummer dat op de deksel van de container staat vermeld.
De ophaaldata staat op de afvalwijzer

Luiers en incontinentiemateriaal

Luiers en incontinentiemateriaal mogen bij het restafval in uw minicontainer. Is uw minicontainer hierdoor te snel vol? Dan kunt u gebruik maken van 1 van de ondergrondse restafvalcontainers. Hiervoor moet u een speciaal toegangspasje aanvragen.
De procedure is heel simpel: tegen een borgbetaling van € 35,- ontvangt u een pasje waarmee u toegang krijgt tot deze containers. Blijkt later dat u geen behoefte meer heeft aan deze faciliteit? Dan levert u deze pas gewoon weer in en krijgt u de borg terug.
Een toegangspas vraagt u aan bij de gemeentewerf. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 15.30 uur.

Lees ook