Yara Beeks wint E-Factor 2019

Afgelopen zaterdag 5 januari 2019 vond in een volle theaterzaal van De Hilt de tiende editie van de E-Factor plaats. De talentenjacht werd gewonnen door de 14-jarige Yara Beeks. Tweede werd Nora Boukhriss, waarmee ze het zangduo Terra en Mayra naar de derde plek verwees.

De jury bestaande uit Jamie-Dee van den Oudenrijn (Danscompagnie Eemnes), Anne Roozeboom (winnares eerdere editie) en wethouder Sven Lankreijer waren het eigenlijk voor de finaleronde al unaniem eens dat Yara Beeks uit Doetinchem, die zichzelf begeleide met de gitaar op het nummer Sun and shadow van Ilse de Lange, de winnares moest worden van deze editie. “Betoverend. Als jij een cd uit zou brengen, koop ik deze direct!” waren de mooie woorden van jurylid Anne Roozeboom. Yara nam zodoende de wisselbeker en cheque van 100 euro mee naar huis.

Nora Boukhriss (17 jaar) uit Huizen wist beslag te leggen op de tweede plaats. Nora zong het nummer Is that alright van Lady Gaga uit de film A Star is Born. Terra en Mayra (22 en 23 jaar) zongen en begeleidden zichzelf op de piano met een eigen gemaakt nummer.

De aanmoedigingsprijs was voor de pas 9-jarige Annemijn uit Eemnes, die samen met haar dansjuf een eigen gemaakte dans uitvoerde.

Volgens bedrijfsleider Robert-Jan Vos was ook deze tiende editie opnieuw een geslaagde avond, waarbij het niveau van de deelnemers erg hoog lag! De volgende editie van de E-Factor vindt plaats in het nieuwe Huis van Eemnes.

alle winnaars van de E-Factor 2019

Alle winnaars van de E-Factor 2019
Foto: Joris Klaui

De juryleden van E-Factor 2019 zitten aan de jurytafel

De juryleden van links naar rechts: Jamie-Dee van den Oudenrijn, wethouder Sven Lankreijer, Anne Roozeboom
Foto: Joris Klaui