Prijsuitreiking fotowedstrijd gemeentegids 2019

Veel Eemnessers pakten hun camera om de mooiste close-upfoto van Eemnes te nemen en zodoende kans te maken op een plek in de gemeentegids van Eemnes van 2019. Dinsdag 9 oktober 2018 reikte burgemeester Roland van Benthem de prijzen aan de drie gelukkige winnaars uit.

Burg de Man sleepte de eerste prijs binnen met zijn foto ‘Ik word tureluurs van de discussie bij welke gemeente ik hoor!’. Deze close-up van een tureluur met de Eemnesser kerktoren op de achtergrond komt op de voorkant van de gemeentegids. De tweede prijs ging naar Maurice Tijhuis, en Willem van Isselt werd derde. Hun foto’s zijn verzekerd van een plek in de gemeentegids. Naast deze beloning ontvingen alle 3 de heren een cadeaubon en een bos bloemen uit handen van burgemeester Van Benthem.

Fotowedstrijd

Voor de nieuwe gemeentegids, die in december 2019 verschijnt, was een fotowedstrijd uitgeschreven waaraan alleen inwoners van Eemnes konden deelnemen. 19 Eemnessers waren enthousiast en deden mee. De jury bestond uit burgemeester Roland van Benthem, twee communicatiemedewerkers en een amateurfotograaf van de BEL Combinatie. Zij oordeelden of de foto in Eemnes is gemaakt en aan het thema close-up voldeed, en keken naar compositie, bewerking en naar bruikbaarheid voor plaatsing in de gemeentegids.

Maurice Tijhuis, Burg de Man, Willem van Isselt en burgemeester Roland van Benthem

Op de foto van links naar rechts: Maurice Tijhuis, Burg de Man, Willem van Isselt en burgemeester Roland van Benthem