Wethouder Lankreijer deelt samen met Vrijwilligerscentrale mandarijnen uit

Op 7 december 2019 is het de Nationale Vrijwilligersdag. In aanloop naar deze dag bezorgt de Vrijwilligerscentrale mandjes met mandarijnen op allerlei plekken in Blaricum, Eemnes en Laren met de slogan “vrijwilligerswerk is gezond”.

De Vrijwilligerscentrale bedankt daarmee de vrijwilligers voor hun inzet en benadrukt met de mandarijnen dat het doen van vrijwilligerswerk ook de gezondheid bevordert. Dinsdag 27 november 2019 deelde wethouder Lankreijer het eerste mandje uit aan vrijwilligers bij De Hilt. Wethouder Lankreijer:

Vrijwilligerswerk is ontzettend belangrijk maar vooral ook erg leuk om te doen. Je doet werk waar je voldoening uit haalt en het is ook nog eens bewezen dat het goed is voor de gezondheid. In Eemnes doet iedereen vrijwilligerswerk en zonder vrijwilligers zou Eemnes niet zo’n mooi dorp zijn.

Om de positieve uitwerking van vrijwilligerswerk te belichten, deelt de Vrijwilligerscentrale de komende dagen mandjes met mandarijnen uit in de BEL-gemeenten. De eerste mandarijnen werden bij De Hilt uitgedeeld aan Lonneke Roest van het Huis van Eemnes en aan buurtsportcoach Daniel Bartels namens Sportief en Gezond, ‘vertegenwoordigers’ van alle vrijwilligers die zich inzetten voor de sport. In De Hilt is de Vrijwilligerscentrale iedere donderdag van 13.30 tot 15.00 uur te bezoeken.

Vernieuwde website met sportvacatures

De website van de vrijwilligerscentrale is vernieuwd en heeft een nieuwe uitstraling. In samenwerking met de beweegcoaches van Sportief en Gezond BEL zijn er nu ook vacatures van sportverenigingen uit de BEL te vinden.

Benieuwd? Neem vooral een kijkje op www.vcbel.nl of www.sportiefengezondbel.nl/vacaturebank/. De vrijwilligersvacatures van het Huis van Eemnes dat in januari opengaat, zijn ook al te vinden op de site. Naast vrijwilligersvacatures zijn er ook workshops te vinden op de website.

Vrijwilligerswerk is gezond

Volgens onderzoek van de Universiteit van Gent zijn mensen die vrijwilligerswerk doen, gezonder dan mensen die zich niet als vrijwilliger inzetten. Volgens dit onderzoek verhoogt vrijwilligerswerk de fysieke en psychische activiteit. Het beschermt mensen tegen functionele achteruitgang en dementie op latere leeftijd. De Vrijwilligerscentrale zal daarom de mandjes ook bij een aantal gezondheidscentra bezorgen.

Wethouder Lankreijer deelde samen met Ingrid Warners van de Vrijwilligerscentrale mandarijnen uit aan HvE en aan de buurtsportcoach
Foto: Wethouder Lankreijer deelde samen met Ingrid Warners van de Vrijwilligerscentrale mandarijnen uit aan Lonneke Roest van HvE en aan buurtsportcoach Daniel als ‘vertegenwoordiger’ van alle vrijwilligers die zich inzetten voor de sport.