Verkoop Ruijtersweide II, Zuidpolder-Eemnes

Onder grote belangstelling is in juni de verkoop van start gegaan van 39 woningen in Ruijtersweide II; het nieuwe woongebied in Zuidpolder.

Landelijk wonen voor verschillende doelgroepen

Wethouder Reijn: “Vanuit de gemeente Eemnes zijn we weer een stap verder in de ontwikkeling van Zuidpolder: de realisatie van woningen voor doelgroepen in verschillende levensfases, zoals starters en senioren. Deze variatie zorgt ervoor dat de bewonerssamenstelling en -leeftijdsopbouw in Zuidpolder de komende jaren in balans blijft. Dat vinden wij belangrijk.” In Ruijtersweide II zijn o.a. starterswoningen van € 199.000 - € 218.500 v.o.n., seniorenwoningen, twee- en drie-onder-een kapwoningen en een vrijstaande woning. De verschillende woningen vormen één geheel door de dorpse architectuur.

Comfortabel en duurzaam wonen

Ruijtersweide II is het eerste woongebied in Zuidpolder waarbij alle woningen gasloos zijn. Voorzien van een combi-bodemwarmtepomp, zonnepanelen, goede isolatie en vloerverwarming zijn de woningen energiezuinig met een EPC=0. De woningen zijn duurzaam, comfortabel en voorbereid op de toekomst.

Toewijzing woningen

Voor toewijzing van de senioren- en sociale koopwoningen gelden criteria. Deze staan vermeld op het inschrijfformulier en zijn te vinden op www.ruijtersweide.nl
Voor de woningen waar meerdere inschrijvingen voor waren, is door de notaris geloot op 28 juni en 8 juli. Alle inschrijvers hebben bericht ontvangen over de uitslag van de loting.

Kijk voor meer informatie over het project Zuidpolder op www.zuidpoldereemnes.nl

Mensen kijken naar verschillende nieuwbouw woningen