Speelplek Ruwbeemd opgeknapt

Vanmiddag is de opgeknapte speelplek aan de Ruwbeemd officieel geopend. Hiervoor onthulde wethouder Theo Reijn een ´Nijntje-speelbord´. De aanwezige kinderen kregen een zakje met knikkers. De opening is de start van een reeks van zes speelplekken die dit voorjaar een opknapbeurt ondergaan.

Wethouder Theo Reijn: "Ik ben blij dat deze speelplek is opgeknapt en sinds vandaag officieel in gebruik is. Het is belangrijk dat kinderen hun energie kwijt kunnen. Buiten spelen is gezond. Vorig jaar nodigden wij kinderen en andere buurtbewoners van de in totaal zes speelplekken uit om mee te denken over een nieuwe invulling hiervan. Deze wensen en ideeën zijn zoveel als mogelijk in de ontwerpen verwerkt. Hierdoor zijn het écht speelplekken van ons samen."

De andere speelplekken die een opknapbeurt ondergaan bevinden zich aan de Ruiterskamp, de Hasselaarlaan, Stadwijksingel, Eemlustlaan en de Clusterschool. Als alles volgens plan verloopt zijn ook deze speelplekken voor de zomer gereed.

Duurzaam, gezond en groen

Gemeente Eemnes knapt speelplekken op omdat we deze duurzaam (met herbruikbare materialen), gezond (meer ruimte om te bewegen) en groen willen inrichten. We willen dat buiten spelen toegankelijk is én blijft waarbij er volop ruimte is om elkaar te ontmoeten.

Buiten spelen in deze tijd

We begrijpen dat kinderen graag buiten willen spelen. Ook in deze tijd. Houd bij het buitenspelen de richtlijnen van de Rijksoverheid aan omtrent het coronavirus. Blijf thuis als je verkouden of ziek bent en neem als (groot)ouders 1,5 meter afstand van de ander.
 

Opening speelplek door Theo Reijn met een ┬┤Nijntje-speelbord┬┤.  Theo Reijn met spelende kinderen aan het knikkeren.