PvdA-Eemnes draagt Wilma de Boer-Leijsma voor als nieuwe wethouder

In de raadsvergadering van 23 maart 2020 heeft de PvdA-fractie Wilma de Boer-Leijsma voorgedragen als nieuwe wethouder voor de gemeente Eemnes. De Boer-Leijsma is daarmee de opvolger van Sven Lankreijer, die kortgeleden zijn vertrek aankondigde.

Profielfoto Wilma de Boer-LeijsmaWilma de Boer-Leijsma was in de periode 2010-2019 fractievoorzitter van de PvdA in Eemnes en het afgelopen jaar Statenlid voor haar partij in de Provincie Utrecht. Hierdoor beschikt zij over ruime politieke ervaring en bovendien is zij goed op hoogte van de belangrijkste aandachtsgebieden in Eemnes. In haar werkzame leven heeft De Boer-Leijsma verschillende functies in de communicatie vervuld, met specialismen in strategische-, corporate- en crisiscommunicatie, en was zij programmamanager bij een opleidingsinstituut. Zij werkt altijd vanuit een heldere visie en weet mensen daar goed bij te betrekken.

Fractievoorzitter Marcus van den Brink licht toe:

Het is te waarderen dat Wilma weer terug is. Dat zegt iets over haar motivatie en loyaliteit naar ons dorp. Wilma is een betrokken mens, een harde werker en zij beschikt over kwaliteiten die we nodig hebben. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we zo snel al met een adequate nieuwe wethouder konden komen, waardoor de continuïteit in het bestuur van Eemnes gewaarborgd is.

De Boer-Leijsma krijgt een portefeuille met veel sociale onderwerpen zoals volkshuisvesting, jeugdzorg, onderwijs, sport- en verenigingsleven, de bibliotheek en kunst en cultuur. Onderwerpen waar zij zich ook in haar periode als fractievoorzitter mee bezig hield. Daarnaast vallen milieu, klimaatbeleid en duurzaamheid in haar portefeuille en hierin heeft zij zich het afgelopen jaar binnen de Staten van Utrecht bekwaamd. De Boer-Leijsma legt haar functie als Statenlid neer nu zij is benoemd als wethouder van Eemnes.