Onthulling kunstwerk ‘De wilg in beeld’

Op 11 februari onthulden 120 basisschoolleerlingen een wilgenkunstwerk naast het gemeentehuis van Eemnes. Dat deden zij samen met wethouder Sven Lankreijer.

Leerlingen uit groep 5-6 van vier basisscholen volgden een gastles van mandenmaker Fons Vermeij.  Tijdens de lessen maakten de leerlingen vlechtwerk van wilgentakken. De resultaten worden in één groot kunstwerk getoond dat tot de zomer 2019 te bewonderen is.

De gastles is onderdeel van het project ‘De wilg in beeld’ van Kunst Centraal. Tijdens het project maken de leerlingen kennis met de wilg. De wilg is de basis voor zowel gebruiksvoorwerpen als kunstwerken. Samen met mandenmaker Fons Vermeij uit Oudewater ontdekken de leerlingen dat door het vlechten van wilgentakken vormen ontstaan waarmee je onder andere kunstwerken kunt maken. Fons is een van de laatste mandenmakers in Nederland.

Het project ‘De wilg in beeld’ is onderdeel van het Cultuurprogramma van Kunst Centraal en Landschap Erfgoed Utrecht. Via het Cultuurprogramma kunnen leerlingen één keer per jaar professionele kunst beleven en één keer per jaar de eigen culturele omgeving ervaren in al haar facetten. Meer hierover is te lezen op: www.kunstcentraal.nl.

 

Wilg in beeld