Leerlingen de 7-sprong planten bomen tijdens Nationale Bijenwerkdag

Op vrijdag 15 maart 2019 plantte wethouder Sven Lankreijer enkele fruitbomen aan de Noordersingel. Hij deed dit samen met leerlingen van groep 6 van Christelijke Basisschool de 7-sprong. Ook werd er een tijdcapsule begraven waar de leerlingen tekeningen in stopten.

Deze activiteit werd georganiseerd door de imkervereniging, vanwege Nationale Bijenwerkdag. Zo krijgen de kinderen inzicht in de natuur en het belang van bomen. Door het planten van de bomen vragen de imkervereniging en de gemeente Eemnes aandacht voor het belang van drachtbomen voor bijen en de overige nectarzoekende insecten.

Als dank voor de hulp kregen alle kinderen appelpartjes met honing van de imkers en een zaadbom van de gemeente: een pakket zaadjes om zelf te planten. Hiermee kunnen meer bijen en andere insecten een plekje vinden. 

Campagne Het zzzoemmmt in Eemnes

Wereldwijd, maar ook in Nederland gaat het slecht met bestuivende insecten, zoals de honingbij en wilde bijen. De bijensterfte wordt veroorzaakt door ziekte, het gebruik van pesticiden en onvoldoende of te eenzijdig voedsel. Met de campagne ‘Het zzzoemmmt in Eemnes’ wil de gemeente samen met de imkervereniging, volkstuinders, bewoners en kinderen een bijenvriendelijke gemeente maken.

Bijenconvenant

De campagne is onderdeel van het bijenconvenant van de BEL-gemeenten. De 3 gemeenten werken de komende periode met de imkerverenigingen samen aan een insectenvriendelijk beleid.

wethouder Sven Lankreijer plaatst de tijdcapsule bij de boom in de grond en de kinderen kijken toe