Kindarrangement vernieuwd om kinderen mee te laten doen

De gemeente wil dat alle kinderen mee kunnen doen met allerlei activiteiten zoals een schooluitje. Voor gezinnen met een laag inkomen is er een speciaal kindarrangement die meedoen mogelijk maakt. Het is voor kinderen van vier tot en met zeventien jaar die wonen in Huizen, Blaricum, Eemnes en Laren. Benieuwd of uw gezin hiervoor in aanmerking komt? Kijk op www.meedoenhbel.nl

Digitaal platform ‘Meedoen HBEL’

Meedoen HBEL is een online platform. Hier kunt u bijvoorbeeld een vergoeding aanvragen voor schoolkosten of een ID-kaart voor uw kind. Ook zijn er regelingen voor een kledingpakket, zwemabonnement, tweedehands fiets  of een cadeaukaart voor een uitje. Op www.meedoenhbel.nl vindt u een overzicht.

Gebruik maken van de regeling?

Inwoners met een kind (of met meerdere kinderen) in de leeftijd vier t/m zeventien jaar die een bijstandsuitkering ontvangen, hoeven niets te doen. De gemeente maakt alvast een account aan en zij ontvangen daar nog een brief over. Inwoners zonder bijstandsuitkering kunnen kijken op www.meedoenhbel.nl voor meer informatie. U kunt ook altijd contact opnemen met het Advies en Informatiepunt. Het Advies en Informatiepunt is bereikbaar op het nummer 035 - 528 12 47.