Informatieavond seksuele opvoeding

Zullen we doktertje spelen? Dat is het thema van de informatieavond over seksuele opvoeding op 26 juni in De Hilt.

Lianne Broer van Broer Pedagogiek vertelt dan meer over de seksuele ontwikkeling van kinderen en biedt handvatten voor de opvoeding. Ouders, grootouders en andere opvoeders van kinderen van 0 tot 12 jaar zijn van harte welkom.

Tijdens deze avond komt de normale seksuele ontwikkeling van kinderen aan bod. Het gaat onder andere over lichaamsbeleving, zelfvertrouwen, gender, normen en waarden, grenzen en vriendschap/relaties. Hoe ouders omgaan met seksueel gedrag van kinderen wordt gekleurd door persoonlijke normen en waarden over seksualiteit. Tijdens deze avond worden ouders zich hiervan bewust door stellingen en casussen. Daarnaast worden er handvatten geboden voor de seksuele opvoeding.

Praktische informatie

De informatieavond vindt plaats op 26 juni van 19.30 tot 21.30 uur in De Hilt. U bent vanaf 19.00 uur welkom. U hoeft zich niet aan te melden en toegang is gratis.

De avond is een initiatief van het Jeugd- en Gezinsteam Eemnes. Hier kunnen ouders, kinderen, jongeren en professionals terecht met kleine en grote vragen over opvoeden en opgroeien. Zie ook www.jgteemnes.nl

Lianne van Vark