Dubbelfunctie skatebaan bij Huis van Eemnes

Een aantal bezoekers van de skatebaan had het al opgemerkt: na flinke regenval bleef op de skatebaan erg veel water staan. De bezoekers kunnen gerustgesteld worden.

De skatebaan heeft namelijk een dubbele functie. Het is bedoeld om te spelen en het is bedoeld als wateropvang van het gebouw. Het wateropvangsysteem van de skatebaan zorgt er voor dat het regenwater vertraagd afgevoerd wordt naar de sloot. Daardoor blijft er tijdelijk water in de skatebaan staan. De speeltoestellen zijn hier tegen bestand.

Het wateropvangsysteem is nodig, omdat het Huis van Eemnes een groot verhard (voor)terrein heeft. Waar voorheen een voetbalveld lag, staat er nu een gebouw, is er een voorplein, een skatepark en zijn er parkeerplaatsen. Bij regenval is er dus minder mogelijkheid voor het water om in de bodem te zakken. Het Waterschap heeft bij de plannen van het Huis van Eemnes aangegeven dat overtollig regenwater gematigd naar de naastgelegen sloot mag gaan. Anders kan het gemaal, dat het overtollige water afvoert naar de polder, de verwerking van al het extra slootwater niet aan. Via de wateropvang van het skatepark is daar een duurzame en klimaatbestendige oplossing voor gevonden.