De ‘hondencontroleurs’ komen langs

Vanaf 21 mei start in Eemnes de huis-aan-huis controle op het bezit van honden. De controleurs kijken waar honden worden gehouden waarvoor hondenbelasting betaald moet worden. Alle controleurs zijn in het bezit van een legitimatiebewijs van de gemeente Eemnes met daarop een pasfoto. Op uw verzoek tonen zij deze.

Hondenbelasting betalen

Heeft u 1 of meer honden? Dan moet u hondenbelasting betalen. In Eemnes betaalt u per hond €86,46 en/of per kennel €252,00. De gemeente betaalt hiervan onder andere de aanleg en het onderhoud van losloopzones, uitlaatstroken, hondentoiletten, afvalemmers en controles.

Aangifte doen

Als u een hond neemt dan moet u dat binnen veertien dagen bij de gemeente aangeven met het aangifteformulier op onze website. Dit formulier gebruikt u ook wanneer uw hond is overleden of hem heeft weggedaan. Hierbij moet u een bewijs van de dierenarts of een nota van verkoop/asiel overleggen.

Vragen stellen

Vragen? Bel gerust de medewerkers van Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 035. Of stuur een e-mail naar info@eemnes.nl