AVG-cursus voor verenigingen

De gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren bieden verenigingen een gratis cursus aan om ‘AVG-proof’ te worden.

De gemeenten vinden het belangrijk dat persoonsgegevens bij verenigingen en stichtingen in goede handen zijn. Daarom organiseren zij samen met Team Sportservice deze cursus.

De AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) is op 25 mei 2018 van kracht gegaan. In deze nieuwe privacywet staat dat bedrijven, overheden maar ook vrijwilligersorganisaties precies moeten bijhouden welke gegevens ze verzamelen, waarom en hoe lang. Omdat het een complex vraagstuk is, bieden de gemeenten deze ondersteuning voor verenigingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een door de Stichting AVG Verenigingen ontwikkelde online tool.

Cursus

De tweedelige cursus vindt plaats op 16 & 31 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. De eerste avond gaat over de noodzaak en theorie achter de wetgeving. Op de tweede avond worden de puntjes op de ‘i’ gezet voor de uitvoering van de benodigde acties. Na de twee avonden zijn de deelnemende verenigingen ‘AVG proof’ en ontvangen zij een verklaring, die aantoont dat zij in overeenstemming met de wet handelen. Aanmelden kan via www.teamsportservice.nl