4 mei: Dodenherdenking Eemnes

Vrijdag 4 mei om 20.00 uur vindt de jaarlijkse dodenherdenking plaats bij het vrijheids¬mo¬nu¬ment op het Plantsoen.

We herdenken dan de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook hen die, waar ook ter wereld, sinds die tijd als gevolg van oorlogs¬handelingen zijn omgekomen.

Stille tocht vanaf De Hilt

De stille tocht naar het vrijheidsmonument vertrekt om 19.40 uur vanaf De Hilt aan de Hasselaarlaan 1C. De burgemeester en wethouders, met direct daarachter schoolkin¬deren, leiden de tocht. Drum- & Showband MCC begeleidt de tocht.
Voor een goede orde bij het monument vragen wij u in cirkelvorm op te stellen, maar de doorgang vanaf het Plantsoen en de plaats vóór het monument vrij te houden voor het gemeentebestuur en de schoolkinderen.
De kinderen leggen de officiële kransen en bloemstukken. Direct aansluitend kunnen andere aanwezigen hun bloemen leggen.

Vlaggen

Wij vragen u deze avond vanaf 18.00 uur tot zonsondergang (21.10 uur) halfstok en zonder wimpel te vlaggen.

Twee minuten stilte

Tegelijk met onze herdenking vinden op vele andere plaatsen in het land herdenkingsplechtigheden plaats. Overal wordt vanaf 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Wij verzoeken u hieraan mee te werken.

Herdenkingsconcert in N.H. Kerk aan de Kerkstraat

Aansluitend aan de herdenking bij het monument, rond 20.30 uur, wordt in de N.H. (grote) Kerk aan de Kerkstraat een herdenkingsconcert verzorgd door Vocaal Ensemble Puur, onder leiding van Paul Snoek. De toegang is gratis.

monument voor de gevallenen