Nieuws

Hier vindt u nieuws- en persberichten die door gemeente Eemnes zijn uitgebracht.

 • 24 januari geen spreekuur Vluchtelingenwerk Nederland

  Vluchtelingenwerk Nederland houdt op donderdag 24 januari geen spreekuur in Eemnes.

 • Wethouder Sven Lankreijer reikt boekje vol leuke activiteiten uit

  Leerlingen van basisschool De Hobbitstee en Merlin kunnen zich alvast oriënteren op allerlei sportieve en creatieve activiteiten. Zij kregen woensdag 16 januari 2019 namelijk uit handen van wethouder Sven Lankreijer het boekje Sjors Sportief & Sjors Creatief.

 • Vitrines BEL-kantoor in teken van voorjaar

  Kom alvast in de stemming voor het voorjaar tijdens de vrolijke vitrine-expositie in het BEL-kantoor in Eemnes. Daar exposeert tot en met 5 februari Annie Schraag met haar docent Winnifred Mulders en haar medecursisten Annelies Peters, Tiny de Rooy en Marc Jehee.

 • Informatieavond #mijnkindonline voor ouders over internetgedrag kinderen

  Stichting Halt organiseert op 30 januari een ouderavond #mijnkindonline voor ouders uit de gemeenten Blaricum, Eemnes en Laren. Ouders van kinderen in de leeftijd van 7 tot 13 jaar zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 • Nieuwjaarsspeech

  Maandagavond 7 januari 2019 hield burgemeester Roland van Benthem deze nieuwjaarsspeech in het gemeentehuis van Eemnes:

 • Yara Beeks wint E-Factor 2019

  Afgelopen zaterdag 5 januari 2019 vond in een volle theaterzaal van De Hilt de tiende editie van de E-Factor plaats. De talentenjacht werd gewonnen door de 14-jarige Yara Beeks. Tweede werd Nora Boukhriss, waarmee ze het zangduo Terra en Mayra naar de derde plek verwees.

 • Gratis proefles Walking Football

  Mist u die mooie momenten op het voetbalveld? Die typische kleedkamerhumor en die gezellige ‘derde helft’? U voelde zich sterk en fit. Overtollige kilo’s verdwenen en slecht slapen was voorbij. Krijgt u alweer zin in een potje voetbal, maar wilt u het nu iets rustiger aandoen? Volg dan een proefles Walking Football.

 • Inwijding oliebollenmachine Pax Kinderhulp Eemnes door wethouder Jan van Katwijk

  Deeg draaien, rozijnen wellen, bakken, inpakken en verkopen. Traditiegetrouw houdt Pax Kinderhulp Eemnes tussen kerst en nieuwjaarsdag een oliebollenactie. Wethouder Jan van Katwijk legde donderdag 27 december 2018 de eerste bollen in het vet van hun nieuwe oliebollenmachine.

 • Afsluiting parallelweg Wakkerendijk/Oude Amsterdamsestraatweg

  Vanaf 2 januari 2019 geldt een inrijverbod voor alle motorvoertuigen - uitgezonderd vrachtverkeer - voor de parallelweg Wakkerendijk ter hoogte van het viaduct met de Rijksweg A1.

 • Andere vergaderstructuur gemeenteraad

  Vanaf 1 januari 2019 gaat de gemeenteraad van Eemnes weer terug naar het vergaderen in commissies.

 • Eemnessers vanaf 1 januari naar recyclingstation Baarn

  De gemeente Eemnes stopt per 1 januari 2019 met de inzameling van grof huishoudelijk afval bij het afvalbrengstation op de gemeentewerf.

 • Burgemeester bezoekt kerstbijeenkomst Zonnebloemafdeling Eemnes

  Gezelschap, contact en een goed gesprek is op elk moment gewenst. Maar juist rond de feestdagen is wat extra aandacht van harte welkom. Daarom organiseerde de Zonnebloemafdeling Eemnes op zaterdag 15 december 2018 een kerstbijeenkomst voor mensen met een lichamelijke beperking die dreigen eenzaam te worden.

 • Viering hoogste punt Huis van Eemnes

  Het dak van het Huis van Eemnes zit er op! Dat was vrijdagmiddag 14 december 2018 reden voor een feestje, met extra aandacht voor de bouwers van deze nieuwe ontmoetingsplek.

 • Naturalisatie

  Op dinsdag 11 december 2018 is Master Preecha Srikunrat genaturaliseerd. Hij is geboren in Thailand en woont sinds zijn achtste in Nederland.

 • Beweegloket Blaricum, Eemnes en Laren

  Heeft u vragen over (aangepaste) beweeg- en sportactiviteiten in de BEL-gemeenten? Bij het beweegloket Blaricum, Eemnes en Laren geeft beweegcoach Alie Boorsma u of uw kind gratis advies.

 • Afspraken over woningbestand

  De gemeente Eemnes, woningcorporatie De Alliantie en huurdersvertegenwoordiging HBVAA hebben woensdag 5 december 2018 een jaarlijkse prestatieovereenkomst (2019-2020) ondertekend. Ook hebben betrokken partijen een raamovereenkomst met meerjarenafspraken (2019-2023) ondertekend, waarin gezamenlijke ambities staan verwoord.

 • Skûtsje Eemlander feestelijk verlicht

  Wethouder Jan van Katwijk heeft dinsdagavond 4 december 2018 de feestelijke silhouetverlichting van het skûtsje Eemlander ontstoken. Het schip is deze wintermaanden dus weer een mooi pronkstuk in de havenkom aan de Wakkerendijk.

 • Voorkom schoorsteenbrand, stook veilig

  Elk jaar overlijden in Nederland zo'n 11 mensen door koolmonoxidevergiftiging en gemiddeld 150 mensen worden door deze sluipmoordenaar in een ziekenhuis opgenomen.

 • Verspreiding gemeentegids 2019

  In de week van 19 november 2018 wordt de gemeentegids van 2019 verspreid op alle huisadressen in het dorp.

 • Bomen onderhoud

  Bomen hebben zorg en onderhoud nodig. Soms redt een boom het niet. De boom wordt ziek of staat op een verkeerde plek waardoor de boom onvoldoende ruimte krijgt. Het gevolg kan zijn dat de boom verzwakt, takken kunnen afbreken of de boom zelfs kan omvallen.

 • Nieuwe gebouw basisschool Merlin geopend

  Een wereldkaart waarop alle leerlingen kunnen terugvinden waar hun roots liggen. Door deze te onthullen opende wethouder Sven Lankreijer vrijdag 16 november 2018 officieel de nieuwe locatie van basisschool Merlin.

 • Zonneweide Eemnes geopend

  Met het inpluggen van een grote, groene stekker werd Zonneweide Eemnes officieel geopend op dinsdag 13 november 2018. De zonneweide waar in oktober mee werd gestart, telt 19.000 zonnepanelen en wekt elk jaar ruim 5.000.000 kWh aan duurzame, groene stroom op. Het betekent voor de gemeente Eemnes dat het dichterbij haar doel is, Eemnes klimaatneutraal in 2030.

 • De blijverslening - zelfstandig blijven wonen

  Zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, dat willen we toch allemaal!

 • Betekenis JIM-aanpak voelbaar tijdens JIMtheater

  Met een interactief theater werd op 1 november 2018 in De Hilt heel voelbaar wat de JIM-aanpak betekent. Wethouder Sven Lankreijer onderstreepte het belang van deze aanpak voor jongeren met problemen, die door samenwerking van professionals in Eemnes tot stand is gekomen.

 • Naturalisatie

  Op woensdag 31 oktober 2018 is mevrouw Chêrene Kruger genaturaliseerd.

 • Basisschool De Zevensprong officieel in gebruik

  Het schoolgebouw van basisschool De Zevensprong (samenvoeging van Het Noorderlicht en De Wegwijzer) is maandag 29 oktober 2018 officieel in gebruik genomen.

 • Yad Vashem onderscheidingen uitgereikt

  Aan Willem en Willempje Mol- van Middendorp uit Eemnes is woensdag 10 oktober 2018 postuum de Yad Vashem onderscheiding ‘Rechtvaardige onder de volkeren’ uitgereikt. Ook Jaap Huismans kreeg postuum deze onderscheiding.

 • Prijsuitreiking fotowedstrijd gemeentegids 2019

  Veel Eemnessers pakten hun camera om de mooiste close-upfoto van Eemnes te nemen en zodoende kans te maken op een plek in de gemeentegids van Eemnes van 2019. Dinsdag 9 oktober 2018 reikte burgemeester Roland van Benthem de prijzen aan de drie gelukkige winnaars uit.

 • Hoogste punt bereikt in bouwproject Eemhof

  Donderdagmiddag 20 september 2018 verraste wethouder Jan van Katwijk de werknemers van de verbouwing van de Eemhof met ‘pannenbier’, een traditie bij het bereiken van het hoogste punt in een bouwproject.

 • Raadsvergadering Eemnes live volgen

  Alle vergaderingen van de gemeenteraad Eemnes zijn vanaf nu live te volgen via internet.

 • Fietsroutekaart en app Monumentaal Eemnes

  Meer weten over Eemnes? Maak dan een fietstocht met de fietsroutekaart én app ‘Monumentaal Eemnes’! Deze voert je vanaf verschillende startpunten door Eemnes en geeft een historische beschrijving van wat je tegenkomt.

 • Eemnessers voortaan naar recyclingstation Baarn

  Op 1 januari 2019 stopt de gemeente Eemnes met de inzameling van grof huishoudelijk afval aan de milieustraat op de gemeentewerf.

 • Let op: zwemmen in open water is niet overal veilig!

  Kijk eerst op www.zwemwater.nl

 • Jeugdfonds Sport & Cultuur: omdat alle kinderen moeten kunnen meedoen

  Het Jeugdfonds Sport & Cultuur geeft kansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar niet genoeg geld is om lid te worden van een sportvereniging of om structurele culturele activiteiten te doen.

 • Feest rond 1e Paal Huis van Eemnes

  Onder grote belangstelling is woensdag 4 juli 2018 de 1e paal de grond in gegaan voor de nieuwbouw van het Huis van Eemnes. Symbolisch met behulp van een prachtige Oudhollandse houten heistelling, want de echte heiwerkzaamheden beginnen donderdag 5 juli.

 • Startsein bouw appartementen in woonzorgcomplex De Eemhof

  De gemeente Eemnes realiseert samen met zorgorganisatie Amaris en Van Der Wardt Bouwgroep 24 appartementen voor mensen met dementie in woonzorgcomplex De Eemhof. Woensdag 13 juni 2018 gaven wethouder Jan van Katwijk, René Hup (bestuurder Amaris) en Jos van der Wardt (directeur Van der Wardt Bouwgroep) hiervoor het startsein.

 • Start aanleg Zonneweide Eemnes groene stroom voor 1.500 huishoudens

  Burgemeester Roland van Benthem van de gemeente Eemnes onthulde op vrijdag 8 juni 2018 naast de A1 het bouwbord van Zonneweide Eemnes.

 • Nieuwbouwplannen Huis van Eemnes aan Noordersingel worden voortgezet

  Op 28 mei 2018 heeft de gemeenteraad besloten om verder te gaan met de nieuwbouw van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

 • Uitslag draagvlakonderzoek Huis van Eemnes bekend

  Een meerderheid van de deelnemers aan het draagvlakonderzoek met betrekking tot het Huis van Eemnes heeft zich uitgesproken voor het concept van het Huis van Eemnes, voor de locatie Noordersingel en voor het voortzetten van de ontwikkeling van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel.

 • Respons draagvlakonderzoek Huis van Eemnes uiteindelijk 55,6%

  Gemeente Eemnes doet onderzoek naar het draagvlak onder bewoners voor de plannen en locatiekeuze voor het Huis van Eemnes.

 • Zeer geslaagde BEL-veteranendag samen met herdenking scholen

  Vandaag (9 mei) organiseerde Eemnes, mede namens Blaricum en Laren, de 10e jaarlijkse Veteranendag voor alle veteranen die in de BEL-gemeenten wonen.

 • Onderzoek naar draagvlak voor het Huis van Eemnes is gestart

  Vrijdag 4 mei krijgen 2500 inwoners van Eemnes een brief met de vraag om mee te werken aan een draagvlakonderzoek van de gemeente over het Huis van Eemnes. Dit onderzoek vindt plaats omdat de nieuwe gemeenteraad een motie heeft aangenomen om de informatievoorziening en de betrokkenheid van de inwoners ten aanzien van het voorgenomen nieuwe huis van Eemnes te verbeteren.

 • Vijf Koninklijke onderscheidingen in Eemnes

  Vijf inwoners van Eemnes ontvingen vandaag (donderdag 26 april 2018) ter gelegenheid van Koningsdag een Koninklijke onderscheiding. De heer E. Bor is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Mevrouw M.T. van der Schaal-de Valk, mevrouw O.W.G. Fakkeldij-van Amersfoort, de heer J.B.G.T. Willink en de heer J. van Gelder zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Roland van Benthem reikte de bij de onderscheidingen behorende versierselen uit aan de decorandussen.

 • Nieuw woonzorgcomplex voor mensen met dementie in de Eemhof

  Op 29 maart 2018 hebben de gemeente Eemnes en eigenaar Van der Wardt een overeenkomst voor de aankoop en verbouw van de winkelplint van de Eemhof gesloten.

 • Baarn en Eemnes kiezen voor intensieve samenwerking/ambtelijke fusie als BEL-samenwerking stopt

  Mede door de bestuurlijke ontwikkeling in de provincie Noord-Holland zijn de gemeenten Baarn en Eemnes in het najaar 2017 gestart met het verkennen van mogelijke samenwerkingsvormen die het vermogen versterken om bepaalde maatschappelijke opgaven samen effectief op te pakken.

 • Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

  Burgemeester Roland van Benthem heeft als voorzitter van het centraal stembureau vrijdagochtend 23 maart 2018 de definitieve uitslag van de raadsverkiezingen voor gemeente Eemnes bekendgemaakt.

 • Tellers gezocht voor reservelijst

  Inmiddels hebben wij genoeg tellers voor de gemeenteraadsverkiezingen en het raadgevend referendum van woensdag 21 maart 2018.

 • Eemnes zet op 21 maart mobiel stembureau in!

  Bij de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart zet Eemnes voor het eerst een mobiel stembureau in. Het is een van zes plekken waar die dag gestemd kan worden. Eemnes gaat met de extra service voor een hoge opkomst. In 2014 lag het opkomstpercentage op 64,8%

 • Alert op natuurbranden

  Door een combinatie van droogte, lage luchtvochtigheid en af en toe wind bestaat de kans op een snel uitbreidende natuurbrand.

 • Belastingbijsluiter 2018

  In de week van 26 februari 2018 ontvangen de meeste huishoudens in de gemeente Eemnes een aanslagbiljet voor gemeentelijke belastingen. Samen met een Belastingbijsluiter.

 • Archief nieuwsberichten 2017

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Eemnes in 2017 zijn gepubliceerd.

 • Archief nieuwsberichten 2016

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Eemnes in 2016 zijn gepubliceerd.

 • Archief nieuwsberichten 2015

  Hier vindt u nieuwsberichten die door gemeente Eemnes in 2015 zijn gepubliceerd.