Afval wegbrengen

U kunt uw afval wegbrengen naar de gemeentewerf in Eemnes (Zuidersingel 2). Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 08.00 – 15.30 uur. En zaterdag van 09.00 - 12.00 uur.

Grof (huis)afval

Grof (huis)afval kunt u op afspraak laten ophalen via www.afvalmelden.nl. Grote meubels, oude vloerbedekking, snoeihout en dergelijke kunt u alleen gratis bij u thuis op laten halen. Het afval mag niet zwaarder zijn dan 25 kg en snoeihout moet u aanbieden in handzaamgebonden bossen die niet langer zijn dan 1 meter. Er wordt nooit meer opgehaald dan 1 m³. Als het meer is, dan worden kosten in rekening gebracht. Bruin- en witgoed wordt niet meegenomen. Hiervoor belt u KringloopCentrum Eemnes via 035 – 538 08 08.

U kunt grof (huis)vuil ook zelf wegbrengen naar de gemeentewerf.

Asbest

Asbest tot 35 m² kunt u aanleveren vij de gemeentewerf. Hiervoor zijn speciale asbestzakken beschikbaar. De aanlevering van asbest dient te allen tijde te geschieden in dubbel ingepakte én dichtgeplakte zakken. Deze zakken, als ook het sloopformulier, kunt u tijdens de openingstijden bij de gemeentewerf afhalen.

Asbest afkomstig uit sloopwerken
Als particulier moet u tenminste 5 dagen voorafgaand aan de verwijdering van asbest een sloopmelding doen bij de afdeling Vergunningen & Handhaving van de gemeente. Dit kan via www.omgevingsloket.nl ('verwijderen van asbest' aanvinken)
Het moet gaan om geschroefde asbesthoudende platen, waarin de asbestvezels hechtgebonden zijn, niet zijnde dakleien of van asbesthoudende vloertegels of niet-gelijmde, asbesthoudende vloerbedekking.
Aan een sloopmelding zijn geen kosten verbonden.