Startende ondernemers

Bent u van plan om voor u zelf te beginnen? Wij maken u graag wegwijs zodat u weet wat de mogelijkheden zijn en waar u rekening mee moet houden.

Stappenplan startende ondernemers

Op internet is veel informatie beschikbaar voor startende ondernemers. De Kamer van Koophandel heeft bijvoorbeeld een overzichtelijk 10-stappenplan voor starters ontwikkeld, waarin u mee wordt genomen in de belangrijkste zaken rondom het ondernemerschap. Van het schrijven van een ondernemingsplan, het regelen van uw belastingen tot het vinden van klanten. Stichting ZZP Nederland voorziet in informatie specifiek gericht op (aankomend) zzp’ers. Ook de Belastingdienst biedt gerichte informatie voor starters. In de regio hebben we het bureau zelfstandigen Gooi- en Vechtstreek. Heeft u op dit moment een uitkering, lees dan 'Eigen bedrijf starten vanuit uitkering'.

Bureau zelfstandigen

Wilt u een bedrijf beginnen? Bent u ondernemer en heeft u (tijdelijk) financiële problemen? Heeft u een eigen bedrijf en wilt u hier mee stoppen? Het Bureau Zelfstandigen Gooi- en Vechtstreek helpt u verder. U kunt bij het Bureau Zelfstandigen Gooi- en Vechtstreek terecht voor financiële bijstand door het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz). Het Besluit Bijstandsverlening Zelfstandigen (Bbz) bestaat uit verschillende vormen bijstand. Op welke vorm van hulp u recht heeft hangt van uw situatie af. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een renteloze lening, een lening met rente, een starterskrediet, een vergoeding voor begeleidingskosten, een aanvulling van uw inkomsten tot bijstandsniveau  of een combinatie hiervan. Wacht niet te lang, hoe eerder u hulp zoekt des te beter.

Voor informatie, advies of een afspraak kunt u op werkdagen bellen naar 14 035 of een e-mail sturen naar zelfstandigenloket@hilversum.nl.  Bezoekadres: gebouw van het Sociaal Plein / Werkplein Gooi-Zuid (UWV) aan de Wilhelminastraat 1-19, naast het Centraal Station.