Nationale Herdenking

Zet dit in mijn agenda

Datum
donderdag 04 mei, 2017 van 20:00 tot 20:02
Locatie
Vrijheidsmonument op het Plantsoen

Donderdag 4 mei 2017 om 20.00 uur is de jaarlijkse Nationale Herdenking bij het Vrijheidsmonument op het Plantsoen.

We herdenken dan de gevallenen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook hen die, waar ook ter wereld, sinds die tijd als gevolg van oorlogshandelingen zijn omgekomen.

Stille tocht vanaf De Hilt

De stille tocht naar het Vrijheidsmonument vertrekt om 19.40 uur vanaf De Hilt aan de Hasselaarlaan. De burgemeester en wethouders, met direct daarachter schoolkinderen, leiden de tocht. Drum- & Showband MCC begeleidt de tocht.

Voor een goede orde bij het monument, vragen wij u om in cirkelvorm op te stellen, maar de doorgang vanaf het Plantsoen en de plaats vóór het monument vrij te houden voor het gemeentebestuur en de schoolkinderen.

De kinderen leggen de officiële kransen en bloemstukken. Direct aansluitend kunnen andere aanwezigen hun bloemen leggen.

Herdenkingsconcert in de RK H. Nicolaaskerk

Na de herdenking bij het monument, om ongeveer 21.00 uur, wordt in de RK H. Nicolaaskerk aan de Wakkerendijk nummer 58 een herdenkingsconcert verzorgd door Vocaal Ensemble Puur, onder leiding van Paul Snoek. Om de kosten te dekken, wordt er entree gevraagd van € 10,- per persoon (vanaf 12 jaar).

Subnavigatie