ZomerOndernemer zoekt jonge ondernemers in de dop

ZomerOndernemer geeft jongeren de kans om tijdens de zomervakantie een vliegende start te maken met een eigen bedrijf. Deze zomer gaat ZomerOndernemer voor de tweede keer van start in regio Amersfoort.

Deelname staat open voor alle jongeren tussen de 15 en 22 jaar. De enige criteria zijn een goed idee en motivatie voor deelname. Het project zoekt geïnteresseerde en ondernemende jongeren uit Amersfoort, Eemnes, Soest, Nijkerk, Leusden, Baarn, Bunschoten en Woudenberg. Deelname is gratis en opgeven kan via www.zomerondernemer.nl

Leren in de praktijk

ZomerOndernemers leert jongeren ondernemen in de praktijk. In korte tijd leren de jongeren de basiselementen van het ondernemerschap en daarna gaan ze direct mét een klein startkapitaal aan de slag met hun eigen bedrijf. Het project bestaat uit een traject van 6 weken gedurende de zomervakantie. Met een actieve driedaagse training als start, 4 intervisiebijeenkomsten bij lokale bedrijven en een feestelijke kick out als afsluiting. Bovendien is een pool van Business Buddies - ervaren ondernemers uit de regio - als sparringpartner voor de jongeren beschikbaar. Het project gaat echter niet alleen over het beginnen van een bedrijf, maar het is ter ontwikkeling van ondernemende vaardigheden zoals pro-activiteit, denken in kansen, veerkracht, doorzettingsvermogen, zelfbewustzijn en presenteren. Kortom, vaardigheden waar deelnemers hun leven lang profijt van hebben, of ze nu ondernemer worden of niet.

ZomerOndernemer

ZomerOndernemer is een landelijk initiatief van The New Entrepreneur en wordt in samenwerking met Stichting Matchpoint in regio Amersfoort georganiseerd. Het project wordt ondersteunt door negen gemeenten - Amersfoort, Eemnes, Baarn, Barneveld, Bunschoten, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg - de Rabobank, Masters of Business en Intersolve.

jongeren werken in een groepje met elkaar aan tafel