Oktober is de tijd voor brandveiligheid

Ieder jaar in oktober vinden in Nederland de Nationale Brandpreventieweken plaats om aandacht te vragen voor brandveiligheid. Want de brandweer kan het niet alleen, brandveiligheid is een taak van iedereen.

Tips: sluit binnendeuren en check rookmelders

Landelijk wordt aandacht gevraagd voor het thema 'Hé doe de deur dicht'. Dit is een gratis advies en eenvoudig uit te voeren. Sluit voor het slapengaan de binnendeuren. Gesloten deuren zorgen ervoor dat giftige rook - de grootste bedreiging bij brand - nog een tijd buiten de leefruimte blijft. Het geeft u meer dan 10 minuten extra vluchttijd. Kortom, een gratis advies dat levens redt.

Zorg voor rookmelders thuis die u ook echt kunt horen. Want als u slaapt, slaapt uw neus ook. U ruikt geen rook, maar het alarm van de rookmelder hoort u wel. Uit onderzoek blijkt dat in 70% van de woningen een rookmelder is geplaatst, maar dat slechts 45% van die rookmelders ook echt werkt. Kunt u zelf geen rookmelder plaatsen? Vraag het rookmelderteam, het komt bij u thuis: www.rookmelderteam.brandwonden.nl

Brandpreventieweken in de regio Utrecht

De brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) verspreidt de informatie van ‘Hé doe de deur dicht’ tijdens verschillende activiteiten. Brandveiligheidsexperts bezoeken markten om mensen brandwijzer te maken tijdens gesprekken over brandveiligheid in uw woning. Woningcorporaties zijn van informatie over brandveiligheid in huis voorzien, die zij in hun media gaan verspreiden. VRU brandweer besteedt de hele maand extra aandacht aan brandveiligheid via social media (veiligheidsregioutrecht@vrutrecht). Mensen worden opgeroepen een thuistest te doen via thuistest.brandwondenstichting.nl Hieruit rolt een advies met veiligheidsproducten zoals rookmelders en tips voor een brandveiliger leven.

Brandweer VRU gaat in gesprek met u

VRU brandweer helpt burgers brandwijzer te worden, aangezien brandveiligheid ieders verantwoordelijkheid is. App naar 06 - 12 95 85 99. Heeft u geen WhatsApp? Of heeft u een andere vraag aan VRU brandweer? Neem dan contact op via telefoonnummer 088 - 878 10 00 en e-mail voorlichtingvru@vru.nl

Veiligheidsregio Utrecht

De VRU is een samenwerkingsverband van de 26 Utrechtse gemeenten. De VRU coördineert de veiligheid van alle inwoners in de provincie Utrecht.

Heeft u werkende rookmelders in huis? Rookmelders redden levens.

binnendeur dicht bij slapen plus hoorbare rookmelders is minder slachtoffers bij brand