Burgemeester lost startschot verkeersexamen groep 7

Op woensdagochtend 12 april 2017 loste burgemeester Roland van Benthem bij de brandweerkazerne het startschot voor het VVN praktisch Verkeersexamen.

Sommigen waren nog een beetje zenuwachtig, maar uiteindelijk hebben alle 102 leerlingen van groep 7 van basisscholen De Hobbitstee, De Mariaschool, Het Noorderlicht, De Wegwijzer en De Zuidwend het verkeersexamen op de fiets gedaan.

Burgemeester Roland van Benthem reserveerde tijd om hierbij aanwezig te zijn, omdat hij het zo belangrijk vindt dat de jeugd op een veilige wijze leert deel te nemen aan het verkeer. Onder zijn toeziend oog werden de leerlingen met tussenpozen van 1 minuut de wijk ingestuurd. Daar moesten ze een voor hen vooraf bekende route afleggen. Bij een aantal controleposten werden ze beoordeeld op hun rijgedrag en op toepassing van de verkeersregels.

Gelukkig bleef het ondanks de voorspelde regen droog en verliep het examen, mede door een zeer gedegen voorbereiding van de Verkeerscommissie, vrijwel vlekkeloos. Uiteindelijk is iedereen geslaagd! Er waren nog wel wat praktische probleempjes onderweg, zoals een afgelopen ketting en een vrachtwagen die probeerde te draaien op de Wakkerendijk, maar dat kun je altijd in het verkeer tegenkomen. Een eervolle vermelding gaat uit naar Stefan Cruiming van Het Noorderlicht; hij was bij zowel het theorie-examen als het praktijkexamen foutloos.

Het is dit jaar alweer de 11e keer dat het VVN Verkeersexamen plaatsvindt. Op 6 april werden de kinderen al getoetst op hun theoretische kennis en vandaag was dus het praktijkgedeelte aan de beurt. Basisschool Merlijn deed dit keer niet mee. Eén keer in de 2 jaar doen haar leerlingen van groep 7 en 8 het verkeersexamen.

Verkeersexamen 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Ronald Makker